• Lorem ipsum

Zo gebruik je een gezichtsmasker

20 Jun 2024
door Marta N.

Wij houden van gezichtsmaskers! Het kan niet alleen wonderen doen voor je huid, maar zorgt er ook nog eens voor dat je een moment voor jezelf neemt. De geconcentreerde dosis actieve ingrediënten in een maskertje kunnen effectief huidproblemen behandelen. In deze blog lees je alles over de verschillende Koreaanse gezichtsmaskers, hoe je ze gebruikt, hoe vaak je ze moet aanbrengen en hoe je het juiste masker kiest voor jouw huidtype.

Waarom een gezichtsmasker gebruiken?

Gezichtsmaskers zijn als superfood voor je huid. Of je een fan bent van sheet maskers, wash-off maskers, of het liefst een overnight (ookwel sleeping) mask op doet, elk soort masker biedt unieke voordelen aan je huid. Je kan er in ieder geval zeker van zijn dat elk gezichtsmasker een intensieve behandeling biedt om specifieke huidproblemen zoals droogheid, acne of dofheid aan te pakken. In tegenstelling tot dagelijkse huidverzorgingsproducten, leveren gezichtsmaskers een hoge concentratie actieve ingrediënten, wat soms zelfs onmiddellijke resultaten oplevert. Het is belangrijk dat je een gezichtsmasker als vast onderdeel van je routine gebruikt en deze regelmatig hierin verwerkt. Zo kan je huid genieten van alle goodies en heb je in een mum van tijd een gezondere en stralende huid.

Zo gebruik je een gezichtsmasker

Het gebruik van een gezichtsmasker is vrij eenvoudig, maar wil je zeker zijn dat je maskertje volop zijn werk kan doen? Dat zijn hier enkele tips die de effectiviteit verbeteren:

  1. Reinig Eerst: Begin met een schoon gezicht om ervoor te zorgen dat het masker diep kan doordringen. Dit geldt vooral bij gezichtsmaskers die je na aanbreng weer moet afspoelen. Sheet maskers en overnight gezichtsmaskers kun je gerust in je skincare routine verwerken.
  2. Breng Gelijkmatig Aan: Verspreid het masker gelijkmatig over je gezicht, vermijd de oog- en lipgebieden. Je hoeft niet per se een dikke laag van een maskertje aan te brengen zodat die goed zijn werk kan doen!
  3. Ontspan: Laat het masker de aanbevolen tijd zitten. Dit zal verschillen per masker, zo hou je een sheet mask gemiddeld 10-20 min op, terwijl sommige wash-off masks zelfs tot 40min op je huid kunnen blijven. Lees daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing.
  4. (Spoel Af) en Hydrateer: Spoel een wash-off masker altijd grondig af met lauwwarm water en volg op met een moisturizer. Een sheet masker hoef je niet af te spoelen, maar wel is het belangrijk dat je na het verwijderen van het maskertje alles goed insluit met een moisturizer. Een overnight, of sleeping, mask kun je vaak gebruiken na of in plaats van een moisturizer.

Hoe vaak mag je een gezichtsmasker gebruiken?

De frequentie van het gebruik van een gezichtsmasker hangt af van je huidtype en de formulering van het masker. Over het algemeen is het ideaal om een gezichtsmasker 1-3 keer per week te gebruiken. Voor de gevoelige huid kan eens per week voldoende zijn, terwijl een vette of acne-gevoelige huid kan profiteren van vaker gebruik.

Een masker voor jouw type huid

Het kiezen van het juiste gezichtsmasker is erg belangrijk voor de resultaten die je graag wil behalen. Kijk hieronder voor al onze aanbevelingen op basis van jouw huidtype.

 

  •  Droge Huid

Zoek naar hydraterende maskers met ingrediënten zoals hyaluronzuur, aloë vera, panthenol of huidversterkende ceramiden. Droge huidtypes kunnen vaak baat hebben bij sheet masks en overnight gezichtsmaskers omdat deze alle skincare goodies goed insluiten. Doordat je deze gezichtsmaskers niet van je huid af spoelt heeft je huid de tijd om alle hydratatie goed op te nemen. Probeer bijvoorbeeld de Skin1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Sleeping Pack of de Pyunkang Yul Highly Moisturizing Essence Mask Pack uit.

 

  • Vette huid

Klei- of houtskoolmaskers die overtollige olie helpen absorberen kunnen erg goed helpen bij vette huidtypes met een hoge talg productie. Zo is de Mary & May Rose Hyaluronic Hydra Wash Off Pack geformuleerd met verschillende soorten klei en hydraterende rooswater om de poriën te reiniger zonder deze uit te drogen. Heb je echter last van acne? Dan kan een kalmerende maskertje verrijkt met ontstekingsremmende ingrediënten je helpen. Kies dan voor de Isntree Mugwort Calming Gauze Mask of de Aromatica Tea Tree Pore Purifying Clay Mask.

 

  • Gecombineerde huid

Ooit gedacht aan meerdere maskertjes aanbrengen op je gezicht? Dit kan erg effectief zijn voor de gecombineerde huidtypes. Hierbij breng je bijvoorbeeld twee je verschillende maskers aan op verschillende delen van je gezicht. Zo kun je bijvoorbeeld een klei-masker voor de vette huid aanbrengen op de T-zone terwijl je focust op hydratatie op de wangen. Is dit teveel gedoe? Dan zijn er gelukkig ook Koreaanse gezichtsmaskers die meerdere problemen tegelijk aanpakken zoals de Round Lab Dokdo Mud Pack of de Pyunkang Yul Calming Relief Gel Wash Off Pack.

 

  • Gevoelige huid

Verzachtende maskers met veilige, milde ingrediënten zoals kamille en centella zijn een goede keuze voor de gevoelige huid. Zo is de Skin1004 Madagascar Centella Watergel Sheet Ampoule Mask verrijkt met maar liefst 51% centella asiatica om de huid intens te kalmeren en te hydrateren. Ook maskertjes met een minimale formule zoals de I'm From Mugwort Mask zijn een erg goede keuze.

Ontdek de beste Koreaanse gezichtsmaskers bij Little Wonderland. Kom je er niet uit, of wil je graag wat advies? Stel gerust al je vragen aan onze Skincare Specialisten. Heb je snel last van acne, bekijk dan ook onze blog over de beste gezichtsmaskers en ingrediënten voor acne!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter