• Lorem ipsum

Fresh Faces: Navigating Safe Skincare Trends for Tweens

21 Mei 2024
door A. Horia

Frisse Gezichten: Veilige Skincare trends voor Tweens ontdekken

Als je dit leest, heb je vast interesse in Koreaanse huidverzorging. Koreaanse huidverzorging is erg populair geworden de laatste tijd en er is een grote gemeenschap op sociale media platforms zoals TikTok en Instagram. Als jong iemand die misschien ook nieuw is met Koreaanse huidverzorging, kan deze wereld overweldigend zijn. En dan moet je nog de juiste beslissingen kunnen nemen. Wij zijn hier om je te helpen door dit doolhof van informatie te navigeren en je te helpen de juiste producten en ingrediënten voor jou te vinden!

Leer je huid begrijpen

Op jouw leeftijd is je huid in topvorm. Het zit vol met collageen, dat je huid stevig en veerkrachtig houdt, en het heeft het vermogen om snel te helen. In tegenstelling tot de oudere huid, die soms intensievere skincare producten nodig heeft, kan jouw huid met weinig ingrijpen uitstekend functioneren.

Ingredients you can skip

  • Retinoïden - Typisch gebruikt voor anti-aging, deze kunnen te sterk en irriterend zijn voor de jonge huid.
  • Hoge Concentraties Vitamine C - Hoewel Vitamine C voordeel kan hebben in je late tienerjaren/jongvolwassenheid, kunnen hoge concentraties te agressief en irriterend zijn. Tweens en teens hebben dit ingrediënt niet nodig.
  • Glycolzuur - Een krachtige AHA die natuurlijke oliën van jonge huid kan verwijderen en de huidbarrière uit balans kan halen.
  • Salicylzuur (Hoge Concentraties) - Hoewel nuttig voor het behandelen van acne, kunnen hoge concentraties te uitdrogend en hard zijn voor jonge huid. Houd je aan 1%, maximaal 2%.
  • Niacinamide (Hoge Concentraties) - Kan de huid overprikkelen en een verstoorde balans veroorzaken.

Products You Can Skip

  1. Intensieve anti-verouderingsbehandelingen
    Zware anti-verouderingsproducten, zoals die met retinoïden of geconcentreerde peptiden, zijn ontworpen om tekenen van veroudering zoals rimpels en elasticiteitsverlies tegen te gaan. Deze zijn onnodig en mogelijk schadelijk voor je jeugdige huid, omdat ze irritatie of andere negatieve effecten kunnen veroorzaken.

  2. Sterke exfolianten
    Hoewel milde exfoliatie dode huidcellen kan verwijderen en je een frisse uitstraling kan geven, kunnen sterke chemische exfolianten (zoals AHA of BHA in hoge concentraties) te agressief zijn. Ze kunnen de natuurlijke oliën van je huid verwijderen en de barrière verzwakken, wat kan leiden tot gevoeligheid of droogheid.
  3. Uitgebreide routines
    De beroemde 10-stappen Koreaanse huidverzorgingsroutine kan te veel zijn voor jouw huidtype. Te veel producten gebruiken kan je huid overbelasten, wat mogelijk leidt tot verstopte poriën en acne. Een vereenvoudigde routine—reinigen, hydrateren en zonnebrandcrème aanbrengen—is over het algemeen voldoende.
  4. Dekkende foundation
    Het gebruik van zware make-up zoals dekkende foundation kan de ademhaling van je huid belemmeren en problemen zoals acne verergeren. Kiezen voor lichte, niet-comedogene producten of minimale dekking voor speciale gelegenheden is een betere keuze.

  5. Sheet Maskers met actieve ingrediënten
    Sheet maskers zijn een leuke traktatie, maar veel bevatten geurstoffen of hoge concentraties actieve ingrediënten die je huid kunnen irriteren. Als je graag maskers gebruikt, zoek dan naar die speciaal geformuleerd zijn voor gevoelige huid, vrij van harde chemicaliën.

Slimmere Skincare Keuzes

Een minimalistische aanpak van huidverzorging aannemen is gunstig voor je huid in deze fase. Hier is een eenvoudig regime dat je kunt volgen:

  1. Milde reiniging: Kies een milde, zeepvrije reiniger om je huid schoon te houden zonder deze uit te drogen.
  2. Lichte hydratatie: Gebruik een geurvrije moisturiser die geschikt is voor jouw huidtype om hydratatie te behouden.
  3. Zonbescherming: Het aanbrengen van zonnebrandcrème is cruciaal om je huid te beschermen tegen UV-schade, wat helpt om toekomstige problemen te voorkomen.

Ingredients You Should Pick

Voor de jongere huid, vooral in de leeftijdsgroep 8-16 jaar, is het belangrijk om te zoeken naar skincare producten die zacht, hydraterend en beschermend zijn, maar niet te sterk en verstorend. Ingrediënten die we aanbevelen om je huid gezond, stralend, mooi te houden en ook make up ready (als je dat gebruikt) zijn:

  1. Hyaluronzuur - Een krachtige vochtinbrenger die helpt vocht vast te houden, perfect voor het hydrateren van jonge huid zonder zwaar te zijn.
  2. Niacinamide (tot 5%) - Bekend om zijn vermogen om de huid te kalmeren, ontstekingen te verminderen en de olieproductie in balans te brengen, niacinamide is zacht en effectief voor het behouden van een gezonde huidbarrière.
  3. Glycerine - Een andere uitstekende vochtinbrenger die vocht naar de huid trekt, waardoor het gehydrateerd en zacht blijft zonder de poriën te verstoppen.
  4. Ceramiden - Deze lipiden helpen de barrière van de huid te versterken, beschermen tegen omgevingsagressors en voorkomen vochtverlies.
  5. Plantaardige extracten (Centella Asiatica, Groene Thee, Heartleaf, Calendula, Aloë Vera) - Biedt antioxidatieve voordelen en helpt ontstekingen te verminderen, wat gunstig is voor het kalmeren van acne-gevoelige of gevoelige huid.

Deze ingrediënten zijn geselecteerd vanwege hun zachte en effectieve eigenschappen, waardoor ze geschikt zijn voor jonge huid die zich nog aan het ontwikkelen is. Bovendien zorgen ze ervoor dat het gezond blijft zonder overbelast te worden door formules die te krachtig zijn.

Products You Should Pick

Een simpele basis routine met cleanser, moisturiser en zonnebrand is wat we aanbevelen voor een jongere huid. Onze aanraders voor jouw huid zijn:

  1. Purito From Green Deep Foaming Cleanser met een pH-waarde van 5,5 houdt de vochtgehalte van je huid na het reinigen op peil. Deze reiniger is geschikt voor 's ochtends en 's avonds en voor alle huidtypes.
  2. Isntree Hyaluronic Acid Moist Cream houdt de huid gehydrateerd door voldoende vocht te leveren aan de droge en uitgedroogde huid. 
  3. All Around Safe Block Essence Sun SPF 45 PA+++ Een voedende en hydraterende zonnebrandcrème van Missha die fris en koel aanvoelt op de huid. Beschermt tegen zowel UVA als UVB stralen. Voelt niet plakkerig aan en laat geen vettig residu achter.

Je kan hiernaast je routine nog altijd uitbreiden met de volgende producten die geschikt zijn voor alle huidtypes:

  1. iUNIK Calendula Complete oil reinigingsolie gebruikt slechts 6 natuurlijke oliën om het gezicht op milde, effectieve wijze te reinigen, en voor een schone, zachte en gehydrateerde huid te zorgen.
  2. De Round Lab 1025 Dokdo Toner is een hydraterende toner die de huid licht zal exfoliëren. De toner is verrijkt met verschillende kalmerende ingrediënten en is daarnaast rijk gefermenteerde ingrediënten die de huid laten stralen en verhelderen. 
  3. De Skin1004 Madagascar Centella Ampoule bestaat uit 100% Centella Asiatica Extract om de huid te hydrateren en de huidbarrière te herstellen.

Elke persoon kan op elke leeftijd huidproblemen hebben zoals acne, eczeem, gevoelige huid, hyperpigmentatie, rosacea of allergieën. In deze gevallen is het belangrijk om een professional te raadplegen om je te helpen om de juiste keuzes te maken voor jouw specifieke huid en jouw behoeften. Onze skincare specialisten bij Little Wonderland zullen er altijd voor je zijn om je te helpen op je skincare journey.

Conclusie

Door deze basisstappen te volgen, kun je de natuurlijke gezondheid en uitstraling van je huid behouden. Onthoud, als het om huidverzorging voor jongere huid gaat, geldt vaak: less is more.

Embrace your beauty, embrace your youth.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter